Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic

 

 

Yleisopas keittiön valaistukseen. Työtason valaistus.Keittiön valaistuksen voi tehdä LED valoilla monella eri tavalla, koska juuri LED valo on erittäin monipuolinen ja turvallinen käyttää. Tässä lyhennetyssä ohjeessa pyrimme kertomaan yleisimmän vaihtoehdon valaistuksen tekemiseen. Tarkemmassa ohjeessa paneudumme asiaan hyvin paljon syvällisemmin ja esitämme muitakin LED pohjaisia vaihtoehtoja. Työtasojen valaistus, joka on keittiön tärkein valokohde, saadaan toteutettua parhaiten LED valonauhallamme.

 

Suosituksemme.

 

Koska meiltä usein kysytään suostustamme keittiöntyötasojen valaistukseen, niin tässä annamme sellaise. oistavan ja laadukkaan hyvän valon tuottavan valaistuksen teet seuraavilla tuotteillamme:

 • Laadukas "State of art" LED nauha FW300T5050C24 Tällä nauhalla saa valaistua keittiön työtasot parhaalla mahdollisilella tavalla, värintoistoindeksi huippuluokkaa ja värilämpötila paras mahdollinen. Älä sorru heikkolaatuisiin kopiohin, sillä niiden valomäärä (vaikka olisivat "saman tehoisia") on vähäisempi ja elinikä huomattavasti lyhyempi. Nauha on IP20 luokan nauha, joka riittää asennukseen, kun käytetään alla suositeltavaa alumiiniprofiilia. Mikäli tarvitset parempaa vesitiiveyttä, voit käyttää IP67 luokan paryleenipinnoitteista nauhaa, jolloin nauha on täysin vesitiivis. Nauhan koodi on FP300T505024V mutta yleensä siihen ei ole tarvetta keittiön työtasoilla. Nauhoja on helppo katkaista määrämittoihin. Nauhan pätkiä voidaan yhdistellä ja nauhaan voidaan tehdä kulmia. Lue lisää ohjeestamme: LED nauhojen (IP20) katkaisu, liittäminen ja välijohdot.

 • Alumiiniprofiili (asennuslista) diffusorilla: AP2310 tai AP1708. Tällä saat tehtyä siistin ja ammattitasoisen asennuksen. Listaa on saatavilla kahta eri pituutta, 100 cm ja 200 cm. Listoja voidaan ketjuttaaa peräkkäin puskusaumaan ja niitä voidaan myös helposti katkaista määrämittaisiksia. Lue lisää ohjeestame LED nauhan asennus aluminiseen profiiliin.

  AP23101M. Metrin pituinen alumiinilista diffusorilla.
  AP23102M   2 metrin pituinen alumiiniprofiili diffusorilla.
  AP17082M. 2 metriä pitkä alumiinilista diffusorilla. Käytä tätä mallia, jos et tarvitse nauhan liittimiä ja haluat mahdollisimman pienen profiilin.

  Lue myös alumiiniprofiilien asennusvinkit: LED nauhan asennus alumiiniprofiilin ja alumiiniprofiilien asennus.  
   
 • Jännitelähde V24100. LED nauha toimii 24 V pienjännitteellä ja 230 Vac jännite muutetaan pienjännitteeksi tällä jännitelähteellä. Tätä vesitiivistä jännitelähdettä voit käyttää sisällä ja ulkona. Asenntaan esimerkiksi maustekaapin taakse liesituulettimen poistohormin kanssa samaan tilaan. Myös muun tehoisia jännitelähteitä on saatavana.

  Mikäli sinulla on jo valmiina pistorasia asennettuna, voit käyttää liitäntäjohdollista jännitelähdettä esim. PSUDA2460 tai PSUDA24100.

  Jännitelähde valitaan asennettavan LED-nauhamäärän mukaan. Jännitelähteen tehon tulee olla vähintän 15 W / LED nauhametriä kohden. Liian suuritehoisesta (wattimäärä) jännitelähteestä ei ole haittaa, alimitoitettu ei taas toimi. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua mielellään jännitelähteen valinnassa.

 • Katkaisija ja himmennin? Muutama esimerrkituote, hyvin suosittuja katkaisijoita / himmentimiä ovat:

  IRKYTKINW1. Infrapunalla toimiva katkaisija. Tuo käsi tai esine (vaika kahvikuppi) katkaisijan lähelle, niin voit ohjata valot päälle / pois päältä. Tuotteessa ei ole himmennintä.

  DIMWIRRF02. Langatin himmennin. Voidaan asentaa myös jälkikäteen. Liimaa kauko-ohjain kaksipuolisella teipillä kaapin seinään kiinni niin kauko-ohjain ei häviä. Tuote toimii myös mekaanisen kytkimen tai edellisen IR-kytkimen kanssa himmentimenä.

  SR1009CS. Himmennin johdottomilla (tai johdollisislla) katkasijoilla. Sijoita katkaisija juuri sinne minne haluat. Katkaisija sopivat mm. Jussi, Exxact ja Impressivo sarjoihin.

  DIMTCHALB. Alumiiniprofiilin sisään /alkupäähän) mahtuva katkaisija / himmennin. Erittäin kätevä varsinkin kun keittiösi ei ole kovin suuri, koska tuotteen voi asentaa vain proofilin toiseen päähän.

  Erillaisia katkaisimia (myös langattomia) on verkkokaupasamme: Valokatkaisijat eri ratkaisuihin.

  Peruskatkasija (langaton) muodostuu esim seuraavista pareista: kytkin Nexa NXLWST605 joka ohjaakatkaisijaa NXLCMR1000 (kiinteä asennus) tai NXVMR3500 (asennetaan pistorasian sisälle). Nexan kytkintä voidaan käyttää mysö himmennykseen, kysy tästä lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme.

 

LED nauhan värilämpötila ja hinta?

Meiltä usein kysytään, mikä on sopiva värilämpötila keittiön työtasolla. Meiltä usein myös kysytän, miksi halpakaupasta saa LED nauhan paljon halvemmalla. Puuttumatta jälkimäisen kysymykseen tässä sen tarkemmin, koska olemme käsitelleet sitä jo osin artikellissa "Halpa LED-nauha, hyvä ja halpa vai pelkästään halpa?", katsomme kumpaakin asiaa tässä valoteknisten arvojen osalta. Lähinna valolähteen spektri eli tutkimme mita valoa valolähteestä lähtee. Tämä on erittäin tärkeää kohteissa, joissa elintarvikkeita tutkitaan kysesessä valossa. Asiaan liitty hyvin vahvasti myös artikelissamme "Onko värintoistoindeksi CRI tärkeä lukema ja mitä se kertoo". Jotta elintarvikkeesi näyttää siltä miltä pitää ja voit keittiösi valossa arvioida elintarvikkeen laatua (onko se pilaantunut), ei ole ihan sama minkä LED nauhan asennat. Meiltä saat laadukkaan nauhan jossa elinarvikkeet näyttävät siltä kun niiden pitää näyttää. Valokas LED nauhoissa onkin panostettu erityisen paljon värintoisoon pitkäikäisyyden lisäksi.

 Alla on neljä (2017: viisi) spektriä allekain, jotta pystyt vertaamaan niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Melkein voisi sanoa, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... Periaate on, että mitä tasaisempi spektri on, sen paremmin värit toistuvat ja elintarvike näyttää oikean näköiseltä. Jos spektrissä on suuria kuoppia tai huippuja, se tarkoitaa värien vääristymistä, kyseisen kohdan väri joko ylikorostuvat tai jäävät toistumatta. Alla olevista kuvista näet, että alimmainen LED nauha on paras ratkaisu. Ylin kuva on nauhasta, joka on hyvin sinertävä, koska sen vasen piikki osuu sinisen valon alueelle (piikki on noin 435 nm kohdalla) ja lämpimiä sävyjä siinä ei juuri ole (spektri oikealla).  Katso tarkemmat tiedo spektrikuva tutkimiseen Wikipediasta, esim artikkeli Näkyvän valon spektri.

 

 

PÄIVITYS VUONNA 2017. LED nauhoissamme on vakiona värintoistoindeksi CRI>90. Esim. puhtaan valkoisen (CCT = 4200K) värintoistoindeksi on jopa 96,6, tuote FW300T5050C24:

 

Mittaustulos tammikuussa 2017 maahantuodun erän laadunvarmennuksesta. Värintoistoindeksi huippuluokkaa (CRI=96,6) ja sen lisäksi kirkkaat värit (punainen, sininen, keltainen ja vihreä) toistuvat erittäin loistavasti (lukemat R9, R10, R11 ja R12).

 

Yllä olevista kuvista huomaat, että pudas valkoinen (värilämpötila CT=4200 K) on paras vaihtoehto keittiön työtasolle. Ylin kylmän valkoinen ei ole lainkaan, vaikka sitä edelleen kaupataan (tietämättömyyttä?). Toiseksi ylimmän, lämpimän valon spektri, vaikka se leveä onkin, ongelma on siinä, että lämpimät sävyt korostuvat liikaa. Sen voi havaita spketristä. Voimakas piikki 590 nm kohdalla, eli keltasen ja orannsin väliseen alueeseen. Tälläinen on lämmin valkoinen.

Edellä on kerrottu, miksi suositelemme puhtaan valkoista CT = 4200 K. Toivottavasti myös huomaat, että kalliimpi tuote on parempi. Ylin kva on halvasta tuotteesta. Vaikka sen värilämpötilaa muutettaisin, olisi sen spketri edelleen onneton. Tulemme tekemään artikkelin myös tstä aiheesta, verrataan saman värilämpötilan omaavia tuotteita keskenän.

 

Tarvitsetko tarkemman ohjeen?

Tarkemman ohjeen keittiön työtasojen ja miksei jopa koko keittiön valaisuun saat tästä ohjeesta. Artikkelin lukeminen vaatii kirjautumisen sivuillemme. Rekisteröinti sivuillemme ei sido sinua mihinkään ja olet sen jälkeen jo valmis tilaamaan tuotteitamme.

 

Linkki: Tarkempi ohje keittiön työtasojen valaisuun.

 

 

LED nauhalla ja alumiiniprofiililla toteutettu valaistus. Sähköpistokkeiden asennus on kuvassa vielä kesken. LED nauha on alumiiniprofiilin sisällä. Alumiiniprofiili on asennettu astiankuivauskaapin alle. Näin avoin pohjasta avoin astiankuivauskaappi ei ole este valon asentamiseen.
Valaistus työtasoille.


Hyvän valaistuksen keittiön työtasolle voi tehdä monella tavalla. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun käytetään LED nauhojamme. Hyvän työtasovalaistuksen vaatimuksia ovat mm.

 • valo jakautunut tasaisesti koko työtasolle eli ei pistemäisiä valopisteitä ja varjoja
 • valovoimakkuus työtason pinnalla vähintään 300 luksia (lx)
 • valon värilämpötila soveltuva
 • asennuksen ja käytön helppous sekä turvallisuus


LED valotuotteillamme saadaan helposti kaikki nämä vaatimukset täytettyä, mikäli valitaan tuotteet oikein. Yleisimmät valaistusratkaisut keittiön työtasolle tehdään LED nauhoilla, LED listoilla ja laajakeilaisilla "spoteilla". Spoteilla tehtävään valaistukseen liittyy hyvin paljon huomioon otettavia seikkoja, joita jäljempänä lisää.
F150-T-12V LED nauhalla (puhtaan valkoinen) tehty keittiön työtason valaistus, jossa on vain tummia pintoja.

Valon värilämpötila (kelvin)

Valon värilämpötilalla on erittäin suuri merkitys keittiössä, jossa käytännössä katsellaan myös elintarvikkeita ja ruokien raaka-aineita ja osin katseen perusteella arvioidaan niiden laatua ja pilaantumisastetta. Vaikka ohjeemme onkin yleispätevä, se kattaa vain myymämme LED tuotteet, koska markkinoilla on hyvin paljon ominaisuukksiltaan toisistaan poikkeavia LED tuotteita.

Suosittelemme käyttämään työtasoilla LED nauhojemme tuottamaa puhtaan valkoista (true white) värilämpötilaa tuottaa valolähdettä. Tämä johtuu siitä, että nämä myymämme valot toistavat aistinvaraisestikin värit parhaiten, koska käyttämiemme LED komponenttien valon spektri on niissä kaikista tasaisin.  Valojen värilämpötila ilmoitetaan usein sanamuodon lisäksi Kelvineissä, joka on SI järjestelmän lämpötilan yksikkö. Lisää värilämpötilasta jne Wikipedista. Huomaa, että tilan muut värit, valonlähteet ja heijastavat pinnat muuttavat havaitsemaamme värilämpötilaa. Ihmisen näköjärjestelmän tuottamaan kuvaan kuuluu aina mielekkäällä tavalla niin rajakontrasti-, simultaanikontrasti- kuin varjoilmiö.  Värejä voidaan tunnistaa hyvinkin erilaisista valaistusolosuhteista huolimatta, koska värit ovat ihmisille aina olleet ja ovat yhä elintärkeitä ympäristön laadun (esimerkiksi ruoka-aineiden käytettävyyden) ilmaisimia, visuaalisia adjektiiveja. Aivot ovat tämän jo ammoin oppineet – olosuhteiden pakosta. Keittiön valaistuksessa tämä on erityisen tärkeä asia.


Puhtaan valkoisessa (true white, neutral white)  valossa siis valospektrin leveys on hyvissä LED komponenteissa kaikista levein ja myös tasaisin, koska sen ei tarvitse kellertää eikä se saa sinertää. Tämän takia myös valon värintoisto on kaikista paras. Huomaa että tämä pätee vain käyttämissämme laadukkaissa LED komponenteissa, jota ei voi verrata halvoilla LED komponenteilla tehtäyihin LED valoihin. Komponettien spektri tulisi olla tiedossa, mutta sitä ei yleensä ilmoiteta.


Lämmin valkoisessa (warm white) valossa (kaikki teknologiat) ongelmaksi muodostuu se, että keltaisuutensa (lämmin valkoinen ON kellertävä kuten hehkulamppu)  takia spektri on hieman liikaa vääristynyt yläpäästä, jossa keltainen alue sijaitsee. Valkoinen ei ole valkoinen, vaan se kellertää (halvat LED:it myös vihertävät). Keittiöön huolella valitut pinnat (puu, laatta, kivi jne) näytävät todella kellertäviltä. Saman tekevät kaikki elintarvikeet, joskin tällä ei ole niin suurta merkitystä kuin kylmän valkoisen valon osalta. Mutta punainen paprika ei vain näytä punaiselta, vaan kellertävän punaiselta. Mikäli hyväksyt tämän kellertävyyden, joka juontaa hehkulamppumaailmasta, niin kyllä lämmin valkoistakin voidaan käyttää. Lämpimän valkoisen raja on hieman  häilyvä.

Kylmän valkoisessa (cold white, pure white)  LED valossa (sekä suurin osa mm. loisteputkista ja energiasäästölampuista) ongelmaksi tulee myös spektrin vääristymä. Lisäksi useimmat LED valot sinertävät voimakkaasti, jolloin tunne on kuin olisimme kuutamossa. Elintarvikkeiden osalta ongelmaksi muodostuu se, että useat eri raaka-aineet näyttävät pilaantuneelta. Esimerkiksi useat hedelmät ja vihannekset sekä punainen liha näyttävät oudon väriseltä ja jopa pilaantuneilta. Tästä syystä kylmän valkoista valoa ei missään tapauksessa kannata käyttää kotona missään, erityisesti varsinkaan keittiössä.


Lämmin valkoinenPuhtaan valkoinen


Ylempi kuva on otettu, kun työtaso on valaistu lämmin valkoisella LED nauhalla. Alempi kuva on otettu, kun työtaso on valaistu puhtaan valkoisella LED nauhalla. Huomaa ero. Kameran valkotasapaino on asetettu 5500 K eli valokuvan päivänvaloon.Tästä syystä puhtaan valkoisessakin on havaittavissa kellertävyyttä. Ihmissilmä on kuitenkin adaptoituva, valo on yleensä siis vain valkoinen.
Asennuksen ja käytön helppous sekä turvallisuus

LED valot, joita käytetään alle suoja- eli pienoisjännitteen rajan (< 50 Vdc) ovat turvallisia käyttäjälleen ja niitä saa rakentaa, asentaa ja korjata ilman sähköalan tutkintoa tai urakointioikeuksia, koska laitteesta ei voi saada vahingoittavaa sähköiskua. 

Käytön helppouteen vaikutetaan hyvän valaistuksen lisäksi valojen käytettävyydellä. Voimme tarjota runsaasti erillaisia ratkaisuja esimerkiksi valojen päälle ja pois päältä kytkemiseen.Keittiön työtason valaistus LED nauhoilla


Laadukkat LED nauhamme ovat erittäin hyviä ja kustannustehokaita ratkaisuja keittiön työtasojen valaisuun. Yksi suosituimmista tuoteryhmistä tehdä keittiön valaistus onkin juuri LED valonauhamme. Laadukkaalla LED nauhalla on käytännössä vain hyviä puolia, lisäksi LED nauha on LED tuotteista edullisin ratkaisu tehdä työtason valaistus.

Valonauhat yksinkertaisesti liimataan esimerkiksii yläkaapin pohjaan, lähelle sen etureunaa. Mikäli haluat suojata nauhan tai astiankuivauskaappi tuottaa ongelmia, verkkokaupassamme on myös tuotteita tähän, mm. 100 cm pitkä FBLP17071M tai 200 cm pituinen FBLP17072M. Kummassakin alumiinisessa asennuslistassa on opalilasi, joka rikkoo valokuviota ja valosta tulee erittäin tasainen. Ilman opaalilasia alumiinilista saattaa aiheuttaa varjokuvion seinään. Alumiinilista kiinnitetään joko mukana toimitettavilla ruuvattavilla kiinnikkeillä tai laadukkaalla akrylliteippillä (pätkien pituus 20 cm, 100 cm listalle riittää 2 kpl, 200 cm listalle 4 kpl).
Alumiininen LED nauhan asennuslista diffusorilla (2017: tämän AP1707 tuotteen tilalle suositellaan AP1708 profiilia, koska siinä on asennuksen kannalta paremmat päätypaat).

Joissakin tilanteissa voidaan joutua käyttämään kulmalistaa häikäisysuojana kaapiston alla. Tälläinen tilanne voi tulla eteen, jos on pelko että LED nauha näkyy kaapiston alta esim. ruokapöydän ääressä istuvan silmään. Tähän voidaan käyttää joko UL100 U-listaa tai matalaa kulmalistaa, alumiinista tai muovista. Tarvittavan listan koko määräytyy olosuhteiden mukaan, mutta yleensä sen ei tarvitse olla 10 mm (L-lista 10 x 10 mm) suurempi.
LED nauha FBLP1707 asennuslistassa (2017: tämän AP1707 tuotteen tilalle suositellaan AP1708 profiilia, koska siinä on asennuksen kannalta paremmat päätypaat).
Valojen himmennys


Kyllä, sekin onnistuu. Verkkokaupassamme on lukuisa määrä erillaisia himmentimiä LED valonauhoille ja listoille. Myös Premium-tasoisen LED valojärjestelmien mukana on erilaisia himmennyksiä.  Katso lisää tästä himmennysjärjestelmästä tuotekortista SR1009CS jossa on linkit myös joihinkin tuotteeseen sopiviin langattomiin kytkimiin. Voit myös ohjata valojasi älypuhelimella WiFi:n kautta tai johdollisislla kytkimillä.


Valojen kauko-ohjaus ja liiketunnistus

Premium-tasoisen LED valojärjestelmän (tulossa) mukana on myös erilaisia tunnstimia, joilla teet automaatisesti syttyvän  valaistuksen vaikka kaapistoon ja laatikostoon. Ohjauksista enemmän artikkeleista:

Värilämpötilan muutos

Premium-tasoisen LED valojärjestelmän mukana on myös mahdollisuus säätää "lennossa" valon värilämpötilaa, joten sekin on mahdollista. Joskus voi olla tarve muuttaa värilämpötilaa.
Kuvassa työtasolla on puhtaan valkoinen LED nauha ja kaapistojen päällä on lämmin valkoinen LED nauha. Kuvan todellista valomäärää on alennettu, jotta värilämpötilan erot näkyisivät selkeämmin. Kuvan keittiön keskeltä  lattian päältä (jääkaapin ja vastakkaisella puolella olevan työtason välistä) mitattiin 108 luksin valomäärä noin 90 cm korkeudelta lattiasta, joka on suosituksia suurempi lukema. Kuvaa on siis tummennettu alivaloittamalla kuva. Huomaa myös puhtaan valkoisen (noin 4200 K) ja lämmin valkoisen (n. 3200 K) ero.
Valon eri värit

RGB valolähteillä on mahdollista tuottaa eri värejä lähes rajattomasti. Käytännössä eri värejä saadaan lähes rajattomasti, määrän rajoittaa vain ohjainten ominaisuudet. LED pohjaisilla RGB valolähteillä ei kuitenkaan saada kovin laadukasta valkoista "väriä", joten pelkästään niillä ei voi normaalia valaistusta tehdä. RGB tuotteet ovatkin mitä parhaita sisustuksellisia valolähteitä.
 

 

 

 

LED valot loisteputken tilalle?

 

Ei ongelmaa, helppo toteutaa. Käymme läpi tätä tarkemmin toisen ohjeen muodossa, mutta alla näkyy kuva teksteineen, kuinka se voidaan tehdä.

 

 

 

Perieete:

 • Loisteputki korvataan kulmamallisilla pistorasioilla
 • LED valo asennetaan normaalisti, astiankuivauskaappi ei ole ongelma
 • LED valojen kytkin valitaan laajasta valikoimastamme, jotta käyttö on helppoa ja hauskaa
 • Himmennys ei tuota vaikeuksia, on siis himmennettävissä. 

Mikäli tarvitset lisää tietoa eri valaistusratkaisuista, opastaa ammattitaitoinen henkilökuntamme sinua. Voit myös tutustua useisiin eri valaistusratkaisuihin myyntinäyttelyssämme.
 

 

 

Limic Oy,  jonka verkkokauppa valokas.fi on, on vuonna 1966 perustettu osakeyhtiö. Meillä on pitkä kokemus LED-valoista. Tutkimme (ja teimme ensimmäiset prototyypit) LED valojen käyttöä valaistukseen jo 1990-luvun loppupuolella, mutta silloin LED komponentti ei ollut vielä riittävän tehokas käytettäväksi yleisvalaistukseen. Kun 2000-luvulla markkinoille tuotiin uudet tehokkaat niinsanotut teho LED:it, niin tämä ongelma oli ratkaistu. Vuonna 2004 Limic Oy teki ensimmäisen prototyypin yleisvaloksi soveltuvasta LED valosta, ja se tuotiin markkinoille vuonna 2005. Alusta saakka olemme panostaneet tuotteiden laatuun ja mm. värilämpötilaan. Ensimmäinen asuinhuoneistoon tarkoitettu  LED valomme oli jo lämmin valkoinen, koska totesimme jo silloin 2005, ettei kylmän valkoinen sovellu värilämpötilan kylmyytensä tähden lainkaan asuinhuoneistoiden yleisvalaistukseen. Muutaman vuoden jälkeen toimme markkinoille uuden oman tuotteen, jossa värilämpötila oli puhtaan valkoinen (neutral white), todennäköisesti ensimmäisenä Suomessa. Tämä on esimerkki jatkuvasta tutkimuksestamme ja tuotekehityksestämme.

 

Yrityksellämme on siis todella pitkät perinteet LED valoalalla, ja olemme olleet alan alan kehityksen kärjessä aina sen alkutaipaleelta lähtien. Vuosien saatossa saatu kokemus niin omista kuin maahantuomistamme LED valoista on täysin käytettävissä ammattitaitoisen henkilökuntamme kautta. Voit luottaa siihen, että tiedämme mitä myymme, ja mitä keromme. Alan johtavana pioneerina tunnemme LED valoalan todella hyvin.

 

Testaamme ja mittaamme kaikki myymmämme tuotteet huolellisesti. Mittauksiin kuuluu mm. tuotteiden valomäärät sekä niiden kuluttama sähköteho ja tuotteiden lämpötilat eri kohdissa. Vaikka käytämme LED-komponetteina pelkästään kalliimpia laatukomponentteja, mittaamme silti tuotteistamme mm.  valomäärän, värilämpötilan, hallitsevan aallonpituuden ja ärsykepuhtauden. Useista tuotteista mitaammet myös mm. valon spektrin mittauslaboratoriossamme. Mittaamme myös värintostoaindeksin, mutta tarkkaa lukemaa emme ilmoita, koska värintoistoindeksiin (CRI) liittyy suuri problematiikka ja sen tarkkaa arvoa on turha vertailla. Joissakin asioissa (kuten vaatimustenmukaisuus) joudumme kuitenkin luottamaan valmistajan vakuutukseen (Declaramation of conformity), koska tämä on käytäntö EU alueella. Tutkimme kuitenkin nämäkin tuotteet mahdollisimman hyvin resurssiemme puitteissa (tutkimme mm. rakenteen ja mittaamme eristysvastuksen ja läpilyöntijännitteen jne), mutta emme voi teetää resurssien takia erillisiä vaatimustenmukaisuustestejä riippumattomissa hyväksyntälaboratorioissa (mm. EMC testit, jotka valmistaja on jo teettänyt).

 

 

 

Artikkelin id 135.

Ilmainen toimitus

Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut

TUOTERYHMÄT

VERKKOMAKSUT

svm_OLD.jpg